29 Ağustos 2017 Salı

Demir fiyatları arttı

Demir fiyatları neden arttı ? Tüm Yazıları Bugüne kadar domates, biber fiyatının artışı ekonomi gündeminin başına otururdu. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, talebin canlanması sonucu dünya borsalarında hurda demir fiyatları son gün içerisinde yüzde oranında. Küresel tüccar Glencore(İsviçre), beş yıldan fazla bir süre içinde teslim edilecek demir cevheri kargoları için.


Afrika Bölgesi Ham Çelik Üretimi Arttı 02. Qmm Qmm Qmm ve Qmm arası. Tasfiye kararnamesinin birkaç güne çıkması beklenirken müteahhitler fiyat farkı kararnamesi de istiyor. LME fiyatı yani Londra Metal Borası Rebar fiyatına. Bazı müteahhitlerin, döviz artışının getirdiği maliyetlere karşı fiyat farkı kararnamesi çıkarılması talebinde bulunduğu belirtiliyor.


Yukarıda hükümetin aldığı kararların yanlışlığından bahsettik ve destek olmaları gerekir dedik lakin alınacak önlemler de sorunu kökten çözmeyecektir. TL bandında yatay hareketine bir süre daha devam etmesini bekliyoruz. Yüksek dolar kuruna paralel artan maliyet baskısı fiyatların geri çekilmesine müsaade etmeyecektir. Ramazan öncesi pide fiyatlarını tartıştık.


Demir fiyatları arttı

O kadar bol ki ucuz, ucuz ihraç ediyoruz. O halde fiyatlar neden arttı ? Türk çelik sektörü dünyadaki değişimlerden etkilenmektedir. Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can, inşaat sektöründe kullanılan malzemelerin başında gelen demirin yılın ilk dört ayında fiyat artışı yaşadığını dile getirdi. Entegre demir çelik tesisleri demir cevherini eriterek demir çeliğe dönüştürüyor. Entegre tesislerin ihtiyacı olan demir cevherinin yarısı yerli cevher, yarısı ithal cevher.


Toplam arz milyon tona yükseliyor. Kadir Bey, yorumunuzu inşaat demir fiyatları yazımızın altına mail adresinizle birlikte bırakarak geri dönüş yapacak toptancılardan teklif isteyebilirsiniz. Dolardaki artış da demir fiyatlarınıetkiledi” dedi. Bu artış oranı ise yüzde 53. Ocak ayı başında tonu bin 4liradan satılan sera demirinin fiyatı bin liraya kadar yükseldi.


Sera demiri satışı yapan Adem Çetin, demirdeki fiyat artışının tarım sektörünü olumsuz etkileyeceğini söyledi. Yükseliş benim için sürprizdi” diyen UBS Analisti Wayne Gordon, Bloomberg’e verdiği söyleşide, “İlginç bir yükseliş çünkü Çin’de stoklar yüksek. Hurda maliyeti ton başına dolar arttı. Bu içeriğe sadece üyeler erişebilir. Dünya borsalarında hurda demir fiyatlarının 2dolara kadar çıkması sonucu demir fiyatları ortalama yüzde oranında arttı.


Fiyat Tahminleri Fiyat Tahminleri. Orbis Türkiye Hurda Tahmini Orbis Türkiye Hurda Tahmini. Orbis Sıcak Sac BDT İhracat Tahmini Orbis Sıcak Sac BDT İhracat Tahmini. SteelOrbis çelik piyasalarının geleceğine ışık tutuyor!


Bira Fiyatları Son Yılda Yaklaşık Kat Arttı ! Böylelikle son yılda bira fiyatlarında yaşanan. Kok fiyatları 1civarında arttı. Talebin canlanması sonucu dünya borsalarında hurda demir fiyatları son gün içerisinde yüzde oranında arttı.


Tonu 2dolardan işlem gören hurda demir 2ila 2dolara kadar. Tartışmanın odağındaki demir çelik üreticileri ise fiyat artışının maliyet unsurlarından kaynaklandığını ve eleştirilerin haksız olduğunu belirterek, piyasa şartları gereği fiyatların düşmesinin mümkün olamayacağını ifade ediyor. Dolar kurundaki artış, faiz oranlarının patlaması ve demir fiyatlarının damping yapması inşaatçıyı adeta batırma noktasına getirdi. Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, demir fiyatları ve inşaat sektörü hakkında açıklamalarda bulundu.


Sektörü Kredi Kullanım Hacmi Arttı ! Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre haziran ayının sonundan sonra inşaat sektöründe. Habertürk’ten Deniz Çiçek’in haberine göre arzdaki düşüş talebi karşılamadığı için artan demir fiyatları , inşaat sektörünü zora soktu. Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, Haziran’a kadar Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile istişare halinde olacaklarını kaydederken, sonuç alınmaması halinde iş durdurmaya gideceklerini ifade etti.


ABD`nin hurda demir ve çelik ihracatı bu senenin ilk iki ayında toplam oranında arttı. Malzemenin Ocak-Şubat dönemindeki ithalatı da bir önceki yıla göre 17. Kullandıkları girdilerle ilgili haksız iddialarda bulunmak yerine ‘Biz nerede yanlış yapıyoruz’ diye kendilerine sorsunlar.


Demir fiyatları arttı

Hurda demir fiyatları artınca, mamul fiyatları da aynı oranda arttı. Türk Lirasının değer kaybetmesi ve üretimin ağırlıklı olarak ihracata gitmesi fiyatlardaki artışı kaçınılmaz kıldı. Ancak referandumdan sonra iç piyasa tekrar hareketlendi, ihracat da arttı.


Ansızın gelen talep dengeyi bozdu. Göreceksiniz gün içinde hem demir fiyatları gerileyecek hem de sipariş. Aralık ayında Plaka demir fiyatları önemli ölçüde arttı.


Ocak Yeni Yıl tatili renkli bir festival, pazar talebini donma noktası düştü olabilir, bu nedenle işletmelerin son operasyon daha temkinli olması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar