15 Ağustos 2017 Salı

Ahşap tekne bakımı

Standart yıllık bakım Ben burada kendi teknem için yapmış olduğum bakımlardan bahsediyorum. Tekneyi karaya aldığımızda önce altını sert bir fırça ile güzelce yıkayarak midye, tragana, yosun vs ne varsa onlardan arındırıyoruz. AHŞAP TEKNE BOYA VE BAKIMI : TEKNEMİZİN BOYA VE BAKIMI. Gezi veya iş amaçlı teknelerde en önemli unsurlardan biri teknelerin boya vernikleridir.


Teknenizi veya ikinci el almayı düşündüğünüz bir tekneyi ya da eski bir sandalı onarmak ve çok büyük olmayan yani ila metreyi geçmeyen tekne veya bir sandalı sezona. Yelkenli Teknede Yedekleme. Açık denizde bir yelkenli teknenin başka bir tekneyi yedeklemesi için en yararlı yöntem, bunu kıç tarafından çekerek götürmesi olacaktır. Fiber yada ahşap yat sahipleri için en önemli konulardan bir tanesi tekne şüphesiz temizliği. SLM LAR BENİM 5MT AHŞAP POLYESTER KAPLI TEKNEM VAR BAKIMA ALACAGIM VE TEMİZ ÇIKMASI İÇİN BİRŞEYLER DANIŞMAM GEREKİYOR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.


Balık Avı Amatör ve Sportif Olta Balık Avcılarının Buluşma Noktası Balık Sevdam. TEKNE BAKIMI VE GÜVENLİK Küçük ya da büyük, basit ya da güçlü tüm teknelerin ihtiyacı olan tek bir şey vardır: BAKIM. Neyse ki düzenli bakım ve hatta küçük tamirler çok zor işler değil.


Hem de bu küçük çapta ince işler uzun vadede mutlaka karşılık verecektir. Bugün, tekne üreticileri ahşaba ek olarak cam elyafı, alüminyum, çelik, epoksi ile ahşap , ve bu malzemelerin kombinasyonlarını kullanırlar. Türkiye de tekne yapımı binlerce yıl eskiye uzanmaktadır.


Tekneler Çelik gemi için ideal bir malzemedir. Son yıllarda mavi yolculuk veya mavi tur da yaşanan büyük ilgi ve diğer ülkelerden gelen yoğun tekne talebi karşısında Türk yat imalatı altın çağını yaşamaktadır. Karina Bakımı ve Zehirli Boya. Bu tür tekneler, ahşabın bakım masraflarını azaltmak için yapılmaktadır.


Ahşap tekne bakımı

Her ne kadar birçok alternatifi olmasına ve her yıl bakım gerektirmesine karşın ahşap tekneler deniz tutkunlarını her zaman cezp etmiştir. Ahşap Üstü Epoksi Kaplama Tekne. Burada, en önemli unsur, ahşap malzemenin yorulmaya karşı direncinin diğer malzemelere göre yüksek olmasıdır.


Yapılan araştırmalarda teknelerin her saniyede. Ece Yachting olarak tekne imalat, bakım ve onarımında bilgili ve tecrübeli bir kadroya sahip olmamız sizlere gerek periodik bakımlarda gerekse arızalarda en kısa ve kolay çözümü sunacaktır. Bu geleneksel guletler de.


Kamarası kişinin yatabileceği şekilde büyük. WC, Mutfak, Lavobası mevcut. Epoksi elyaf kaplamasında en önemli husus temiz bir işçilik sergilemektir. Her türlü tekne altı bakımları , hasar tespit ve karina onarımları, tüplü ve serbest dalış ile ilgili tüm malzemeler bakım ve onarımı. Zamanla yosun tutan teknenin altında yer eden bu yaratıklar hem teknenin hızını keser hem de ahşap teknelere büyük zarar verirler.


Teknemizde bulunan motorunda bakımı yapılmalıdır. Motorun bakımsız olması teknede yangın bile çıkarabilir. KOMPLE TEAK VE AHŞAP BAKIMI UYGULAMASI HİZMETİ.


Bahçe parkesi, dek, yüzme havuzu kenarlıkları, banklar, bahçe mobilyaları, tekne güverteleri gibi yoğun olarak suya maruz kalan ve dış ortamlarda kullanılan ahşapların kolay ve hızlı bakımı için tasarlanmıştır. Mumlu yapısı sayesinde yarattığı yüzey ile su. Deniz suyunda bulunan tuz ve kimyasal maddeler çelik, ahşap veya fiberden yapılan teknelere zarar verirler. Yeniden bakım (kalafat) gerektirirler.


Yukarıdaki henüz itmemiş ham hali. Tekne gövde yapısı ne türde olmalı? Arkadaşıma Gönder İlanı Şikayet Et.


Ahşap tekne bakımı

Olumsuz durumlarla karşılaşmamak için lütfen satıcıyla yüz yüze görüşmeden kesinlikle para göndermeyin. Kabin Adedi Kabin Bulunmuyor. En geç Mart sonu tekne denizde olmalı. Bu arada ikinci el alacaksanız üstü polyester kaplı ahşap tekne almayın.


Böyle bir teknenin muhtemelen kullanım ömrü dolmuş veya iç boya bakımları yapılmamıştır veya açıktır. Yaşlı bir tekne alacaksanız baş tarafa girip omurga kısmını biraz yolmaya çalışın eğer ele geliyorsa. Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıtolmalısınız. Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz.


Ayrıca ahşap tenler gibi de sürekli olarak tekne bakım. Zamanın ve doğanın etkisi ile fiber teknelerde oluşacak olan çatlaklar ve boya matlaşması işinde uzman bir tekne ustasının bakımı ile güvenli ve ilk günkü gibi parlak bir hal alabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar