5 Temmuz 2016 Salı

Kalıp kumu

Cr_O_mineralinden çıkarılır. Doğal mineral yataklarından çıkarılır. Bu mineralin kum kazanım tesislerinde işlenmesi ile en az lik kromoksit içerikli kum elde edilir.


Burdöksan Ldt Şti Kayapa Sanayi Bölgesi 13. Sağlanmıyorsa nem ile bentonit oranlarını değiştirip bu değerlere mutlaka ulaşılmalıdır. Hazırlanan kumun nem kontrolü, alınan numunenin rutubet analizi yapılır. Kum - metal oranına bağlı olarak, kalıp kumunun termik yüklenmesi ve olası maça kumu girişi ile sistemi bozabilecek diğer faktörlerin kullanılması esasına dayanır. Döküm Kumu Tane dağılımı , örnekler 5. Kuru basma ve sıcak basma mukavemeti 5. Sıkıştırabilme özelliği 5. Kalıplama kumu akıcılık testi 5. Atölyede kullanılan kumların kil tayini yapılıp kum yıkandıktan sonra kurutularak elek analizine geçilebilir.


Maçalar kalıp boşluğuna, sıvı metalin eikisi ile yüzmeyecek biçimde yerleştirilmelidir. Maçaların dökümden sonra ç ıkarılmasında, kalıp kumuna karışmamasına dikkat edilmelidir. Bunun için oturma yerlerinde metalsel parçacıklarla destekleme yapılır.


Reçine özelliğinden ötürü bir süre sonra kum kalıp kendiliğinden sertleşir. Kum kalıba döküm sayesinde birkaç gramdan 4tona kadar olan parçaların dökümü mümkündür. Donanımlar: Eski kalıp kumu , koller, kürek, kum eleme makinesi, toz maskesi, iĢ önlüğü, eldiven, baret.


LÇME VE DEĞERLENDĠRME Modül içinde yer alan her öğrenme faaliyetinden sonra verilen ölçme araçları ile kendinizi değerlendireceksiniz. Bu nedenle kalıp kumu aşağıdaki isteklerimizi yerine getirmek zorundadır. ERYAS ‘ın yüksek magnezyum içerikli olivin kumu , killerle kullanıldığında bağlama özelliğini artırır, bentonit ihtiyacını önemli derecede düşürür. TL 3TL (7) Ekinoks 100.


Kalıp kumu

Bakanlığında dosyayı inceleyen yetkili bu sektörde atık olarak kalıp kumu oluşuyor dedi ve eksiklik olarak ek- 3B analizi talep. Model kalıptan çıkarılmadan önce sertlemelidir. Tam bir sertlik için yaklaık gün gereklidir.


Büyük parçaların dökümünde, mukavemeti, yüzey kalitesi ve boyut hassasiyeti yüksek kalıplar elde edilir. Bazı dökümcüler kalıp kumunu eleyerek hem kalıp kumunu havalandırır hem de katkı maddelerini ilave eder. Bu tip kum hazırlama hem yorucu, hem de homojen olmayan bir kum hazırlama yöntemidir. Kollerler, tek veya çift silindirli, yükleme kovalı veya kovasız olur. Bu kumlar kalıp kumundan farklıdır.


Kalıp kumu

Kumlar arasındaki en önemli fark, kalıp kumundaki kil yerine bağlayıcıların kullanılmasıdır. Bu bağlayıcılar organik ve inorganik olmak üzere iki gruba ayrılır. Demir oksit sıcak mukavemeti arttırmak.


Silis tozu sıcak mukavemeti arttırmak. Fuel oil akıkanlık ve plastiklik özelliğini arttırmak. Eriyiğin kalıbı doldurması esnasında kalıp duvarında erozyonun meydana gelmemesi gerekir, bunun içinde kalıp sertliği, yaş basma mukavemeti, kum tane büyüklüğü, kuru basma mukavemeti etkili özelliklerdir. Bunlar silis kumu , bentonit ve sudur.


Kalıp kumu

Pilsan Funny Sand Oyun Kumu ve Kum Kalıbı 5Gram. Ocaklardan çıkarılan silis kumu , kil ve topraktan tamamen arındırılmak amaçlı yıkama tesislerinde yıkanır. Kurutma tesislerinde kurutulmasının ardından, eleklerde gradasyonlarına ayrılır. Yöntem hem az sayıda parça için, hem de seri üretimde kullanılabilir.


Pahalı bir yöntem olmakla birlikte çok sayıda üretim için ekonomiktir. Genellikle çok sayıda ve parça için kullanılmaktadır. Alüminyum alaşımları kalıpçılığında kulanılan sentetik kalıp kumu bileşimi aşağıdaki gibidir. Alüminyum kum döküm, üretimi yapılacak parçanın önceden üretilmiş modeli ile kalıp kumundan kalıplama işlemi yapılır.


Kumdan yapılan kalıp içerisine erimiş sıvı metal dökülerek soğumaya bırakılır. Oyun kalıplarının farklı model ve renkleri fardır. Gönderilecek kalıp modelleri ve renkleri stok durumuna göre değişebilir.


Kinetik kum saf deniz kumundan oluşmaktadır. Temizdir ve AB Avrupa ve Asya güvenlik ve sağlık yönetmeliklerine uygundur. Kinetik Kum Anaokulları ve ilköğretim için mükemmeldir! Erimiş metal dökümü sırasında nemli kalıpta oluşan buhar kusurlara neden olabilir. Kokil kalıba döküm yönteminde kalıp malzemesi olarak özel kalite dökme demir yada çelik kullanılmaktadır.


Kokil döküm tekniği ile alüminyum gibi düşük sıcaklıkta eriyen malzemelerden 100.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar