19 Eylül 2019 Perşembe

Terasta sebze yetiştirmek

Terasta sebze yetiştirmek

Dar bir alanda bu sebze ve meyveleri yetiştirmek ev ekonominize çok fazla bir katkı sağlamaz. Ama toprakla haşır neşir olmak ve sevdiklerinize sağlıklı sebzeler yedirebilmek bunu bir hobiden çok yaşam biçiminiz haline bile getirebilir. BALKON VE TERASLAR DA YETİŞTİRİLEN SEBZELER. DOMATES: Tüm domates çeşitleri saksıda yetişrilebilir. Fakat bodur domates cinsleri bu tip üretim için daha uygundur.


Terasta sebze yetiştirmek

Biraz daha emek isteyen bir suda yetiştirme örneği için sizi aşağıya bekliyoruz :) 3. Suda avokado yetiştirme. Torbada yetiştirilebilecek sebze ve bitki seçeneği oldukça fazla. Büyük şehirlerde günden güne yeşile olan özlemimiz artıyor.


Yeşil alanlar yaratmak üzere balkonumuzu kullanıyoruz. Saksıda sebze yetiştirmenin püf noktaları işini kolaylaştıracak. Balkon, teras ya da bahçenizde saksı içinde bitki yetiştirmek isteyenlerin birkaç önemli noktaya dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Toprak Uzmanı Fatih Karakuş, bitki yetiştirme ortamı ve sulama hakkında bilgiler verdi. Buda balkon ve teraslarda hatta pencdere önünde sebze yetiştirmektir. Uzunca uğraş ve titizlik gerektiren bu konuda bazen emekler heba olur boşa gider.


Tamda bu noktada uzman fikrine. Balkon veya iç mekanlarda ise çiçek yetiştirmekten daha farklı, hoş. Evlerimizin balkon ve teras bölümlerinde yaptığımız çiçek ve sebze yetiştiriciliği hiçte küçümsenmiyecek şekilde bizleri tatmin ettiği bir gerçektir.


Bilgi Doktoru – Son günlerde evde maydanoz, domates, biber, çilek yetiştirmek çok moda. Pek çok kişi bunlar gibi sebze ve meyveleri saksıda yetiştirerek evinde ufak bir bahçe oluşturuyorlar. Bu sebeple balkon veya teras çiftlikleri günden güne daha tanınmış hale geliyor. Alacağınız toprağın çiçek toprağı olmamasına dikkat edin.


Toprağın rengi koyulaştıkca içeriği zenginleşiyor. Ayrıca içinde çok fazla taş barındırmamalı. Bu besinle topraksız sebze yetiştirmek bile mümkün.


Süs bitkilerinin hepimizin hayatında büyük önemi vardır. Kimimizin evinde bir kaç saksı mevcuttur, kimimizin en azından hobi bahçivanı dencek derecede ilgi ve alakası vardır çiçeklere. Marulu yaz kış düzenli olarak tüketmeliyiz. Siz de terasta balkonda bahçede müsait olabilen her yerde marul yetiştirebilirsiniz. Kolaylıkla herkesin dikip bakabileceği balkon ve sera sebze -meyveleri.


Sebzelerin devamlı bakım istediğini unutmamalı. Tatil ya da bayramlarda evden birkaç gün ayrı kalındığında susuz kalan bitkilerin kuruması işten bile değil. Balkonda Yetiştirilebilecek Meyve Ve Sebze. Sadece çim ekili olan bahçelerde sebze yetiştirmek için ise site yönetimlerinin karar çıkarması gerekiyor. Meyve sebze yetiştirme tutkusu apartman dairelerinde bile bireyleri engelleyemez.


Doğal hayata olan özlem, birçok yurttaşın apartman hayatında bile sebze ve meyve yetiştirmesini sağlıyor. Jenerik Şarkı UNUTMA BENİ Dizi Film Romantik Duygusal Şarkısı Piyano ve Vokal Jenerikleri FOX 1. Merhaba, evde limon yetiştirmek zor iş, ev ortamı kuru olabileceği için kırmızı örümcek hastalığına kolay yakalanabiliyorlar. Bence camekanlı serin bir balkonunuz var ise kışın limonu orada tutmalısınız. Bonsai limon ya da normal gelişen limonlar balkonda yazın sorunsuz kalabilirler. Bu nedenle balkonda yetiştirmek için bu koşullara dayanıklı bitkiler yetiştirilmesi gerekir.


Tarım ürünlerinde çeşitli ilaçlar, hormonlar ve hızlı gelişmesi için kullanılan aşılar bitkilerin doğal halini bozduğu düşünülmektedir. Drsağlık – Son günlerde evde maydanoz, domates, biber, çilek yetiştirmek çok moda. Terasta Saksıda Ceviz Fidanı-Ağacı yetiştirebilirsiniz. Yeterki güneş alan bir yer olsun. Saksıda Yetiştirmek için kullanacak olduğunuz saksı asgari ,litrelik bir saksı olmalıdır.


Saksıda içerisinde kullanacak olduğunuz maddenin i toprak geriye kalanı ise torf. Ağaca, yeşile, doğaya olan özlem bizi bitkilere yönlendiriyor. Bulunulan her yeri bahçeye çevirme fikri içimizdeki bahçe özlemini gideriyor. Balkon bahçeciliği yapmanın yararı da, keyfi de, kendi yetiştirdiğiniz sebze meyvenin lezzeti de anlatmakla bitmez.


Tecrübeyle sabit, toprağa elini veren kolunu kaptırır. Baharat yetiştireceğim diye pencere önü yetiştiriciliğine girişirsiniz, bir bakmışsınız balkondan domates, limon, biber topluyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar