18 Eylül 2019 Çarşamba

Paratoner kaç metreyi korur

Türlerine göre korudukları alan da değişmektedir. Bunlarında kendilerine göre koruma alanları vardır. Kaç metreyi korur gibi sabit sorulara yanıt vermek bu tür sistemlerde oldukça zordur. Piyasada gördüğümüz kadarıyla aktif paratonerler metre , 1metre vb koruma yaptığı söylenmektedir.


Birinci demet ile metrelik mesafeyi – 50. Paratoner kaç metreyi korur. AKTİF PARATÖNER BAŞLIĞI DIŞ YILDIRIMLIK TESİSAT DETAYLARI. Aktif paratoner ile franklin çubuğu.


Risk analizinde binanın yapısal özellikleri ile coğrafi durumu büyük önem taşır. Bir de şöyle bir şey var, bir paratoner şirketini aradım ve dedim ki benim paratonerim 4-metre bazı binalardan daha kısa. Karşı taraf ise şöyle dedi, sizin yerdeki koruma çapınızın yarısı kadar havadan yıldırımı yakalama olanağı vardır. Gerçekten binayı koruyabiliyor mu ? Hiç paratonerinize yıldırım düşüpte binanız hasar almadan kurtuldu mu ? Yasal dayanağıyla birlikte cevaplanırsa çok sevinirim.


Fikirlerinize ihtiyacım var. Daha önceden hazırlayıp uyguladığım bazı projeler ve derlediğim dökümanları ekteki linkte paylaşıma açıyorum. Bu bulutlar daha sonra hava akımları ile 20. Aslı tam bilinememesine rağmen bulutların bu yükselişleri sırasın-. Günümüzde özellikle cami minareleri, kuleler, deniz fe-.


Fransa’da bulunan Eyfel kulesi sırf demir ile yapılan yüksek bir yapı olduğundan paratoner görevi görmektedir. Firmamız, İş Güvenliği veya Yönetmelikler bazlı tesiste bulunan paratonerlerin kapsama alan projesini hazırlayıp, projelerin yetkili mercilere onaylatılması. Autocad çizim programı ile hazırlanmış parotoner projesi ve hesaplamaları. Yıldırımlar paratonerin olduğu bölgelerde deşarj olmak için çok düşük dirençli bir yol olan paratonerlerin takılı olduğu iletim hattını seçerler.


Toprak civarında herhangi bir yerde havanın iyonlaşması, yıldırımın o noktaya düşmesini, diğer bir deyimle lokalize edilmesini sağlayan en önemli sebeptir. Franklin ilk paratoneri tesis etti. Bu paratoner basit sivri uçlu bir demir çubuktan meydana gelmişti.


Bu demir çubuğun ucu toprağa bağlanmıştır. Belgeli onaylı malzemeler. Bizleri yıldırımlardan korur. Bu bağlantı noktaları da mutlaka ziftlenmelidir. Bu raporda ölçülen DT ve buna bağlı olarak hesap edilen DL değerleri bulunacaktır.


Ayrıca metreyi aşan yapılarda yan darbeleri çok sık görünmektedir. Doğru topraklama sizi ve binalarınızı korur. Bu hat yaklaşık olarak bina temelinden metre uzakta binayı çevreler. Buna rağmen paratoner için her bakımdan uygun bir topraklama isteniyorsa ayrı bir topraklama yapılmalıdır.


Son üretilen bu paratonerler ile radyasyon riskine girmek istemeyen toplum bu koruma yöntemine yönelmiştir. Bu nedenle koruma seviyesi parametresidir. Seviye I koruma için D= m. Buna göre risk seviyesi dört çıkan bir yer 1metre koruma yarı çapına sahip bir ürün seçimi yanlış olacaktır. Diğer 1metre koruma yarıçapına sahip paratonerlerin koruma yaptığına inanmıyoruz. Bu yöntemle geniş alanları hatta binaları korumak mümkün değildir.


Eski tesislerdekiler de sökülecektir. Radyoaktif paratonerlerin demontajı, muhafazası. Yıldırım öncesi ani olarak değişen ve yükselen elektrik alan etkisi ile yakalama ucunda yüksek gerilim oluşturarak iyonizasyonu sağlayan bu cihazlar, radyoaktif paratoner teorisine göre çalışarak geniş alanları korur. Peki paratoner yıldırıma karşı bizi ne kadar korur ? Topraklama bir üretim tesisinde çalışan personeli elektrik şoklarından korur , tesis içerisindeki aygıtların elektrik arızalarına karşı. Cami ve gökdelen gibi yapıların tepesinde bulunan paratonerler cami ve gökdelenleri yıldırımdan korur ve elektrik yükünü toprağa aktarır.


Kaç Tane Bağımsız Türk Devleti Bulunmaktadır? Akıllı telefon şarj ediyoruz, zaten amper yada amper akım ve volt gerekiyor. Ama o değerler metre metre sonra kayboluyor. Bir kaç hatırı sayılır firmada çalışarak, tecrübelerimi daha da geliştirdim. Böylece yükselen izleyicinin yayılımını.


Her marka paratonerin kendine özel koruma çapına göre tabloları vardır. Korunacak yapının ve paratoner özelliklerine göre kaç adet paratoner kullanılacağı, nereye tesis edileceği belirlenir ve.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar