14 Şubat 2019 Perşembe

Hazır bordo bulamacı kullanım miktarı

Hayri Öğüt (yıl önce) Sayın yetkililer sizlerden öğrenmek istediğim şeyler var, hazır bordo bulamacı sonbaharda ve ilkbaharda Nasıl kullanılacak yani sonbaharda ilk, ilkbaharda ilk kullanılacak diye biliyoruz ama kullanım oranını Nasıl belirleyeceğiz bana söylenen litre suya bir su bardağı kullanacaksın dediler bu oran sonbahar için mi ,ilkbahar için mi. Eğer beyaz “Fenolftalein”li kağıt beyaz renkte kalırsa bulamaca bir miktar daha kireçli su ilave edilmelidir. Metalik Bakıra eşdeğer, k ullanıma hazır bordo bulamacı olup, koruyucu olarak birçok üründe pek çok önemli hastalığın mücadelesinde tavsiye edilen, yüksek kalite ve saflıkta, doğrudan su ile karıştırılarak kullanılabilen bir fungisittir. Ancak hazır bordo bulamacı kullanılması halinde, kullanma dozunun önceden iyi bilinmesi gerekmektedir. Meyve ağaçlarına sonbahar ve ilkbaharda uygulanacak koruma amaçlı genel kullanım dozları ve 1’liktir.


Ancak sönmemiş kireç yerine sönmüş kireç kullanılmak istenirse yukarıda verilen kireç miktarı iki katına çıkartılmalıdır. Dökülür ise ilacın yapısı bozulur. Ancak taze hazırlanan ilaç kadar etkili değildir. Hazır bordo bulamacının kg mı ise YTL.


Yani hazır bordo bulamacının kilosu daha pahalı. Bordo bulamacını hazırlaması da zor bir olay değil. BB’nin hazırlanışı: BB’nin kullanılacak zamana göre dozları da değişmektedir. Eğer beyaz Fenolftalein”li kağıt beyaz renkte kalırsa bulamaca bir miktar daha kireçli su ilave edilmelidir. Sonra bu bulamaç yarısına kadar su ile doldurulmuş olan aletin deposuna boşaltılır.


Uygulama miktarı mutlaka ürün üzerinden teyit edilmelidir. Sonbahar bordo bulamacı uygulanmasında yayıcı yapıştırıcı olarak bayilerde satılan ürünlerin kullanılması tavsiye edilir. Hazırlanışı ve etkin kullanım kolaylığı nedeni ile hazır bordo bulamacı uygulamaları zirai ilaçlamalarda yaygın olarak tavsiye edilmektedir. Bu durumda bordonun ve bakırın kullanımı kişiye kalmış demektir.


Ankara Tarım Market Ankara Tarım Marketi. Gerekli miktar ilaç ayrı bir kapta bir miktar su ile bulamaç haline getirilerek depoya konur. Göztaşı bulamacı ilaçlama aletinin deposu yarı yarıya su ile doldurulur. Kireç hiç bir zaman Göztaşı üzerine dökülmez.


Aletin karıştırıcı tertibatı çalıştırılmalı ve. Bu internet sitesinin kullanıcıları ZeytinPortali. Evvela Litrelik bir plastik kovada bir miktar temiz su ile göztaşı iyice eritilerek, su ile litreye tamamlanır. HAZIR BORDO BULAMACI KĞ.


Küçük miktarlarda ve hazırlamanın zor olduğu durumda hazır BB kullanmak daha uygundur. Aşağıda verilen oranlar lik bordo bulamacına eşdeğer olup lik bordo bulamacı uygulamalarında ise 1lt su için dozaj yarıya indirilir. Broşür: Ürün Grubu: FUNGİSİT (Mantar İlacı). Kırmızı turnusol mavi, beyaz fenolftaleinli kağıt ise kırmızı olursa bulamaç iyi demektir.


Sonbahar ve ilkbaharda bordo bulamacı kullanılmadan fungal ve bakteriyel hastalıklarla mücadelede tam başarıya ulaşmak mümkün değildir. Fungisit yani fungal ve mantar öldürücü özellikler sahip. Asında artık sistemik prearatların yaygın ve daha ekonomik olarak kulanılmasına karşın hala hiç unutmadığız bordo bulamacını kullanımını sizlerle paylamak istedim. Kullanım alanı oldukça geniş.


BB kullanıma hazır halde ilaç bayilerinde bulunabileceği gibi bakır, sülfat (göztaşı) ve kireç ile hazırlanıp kullanılması da mümkündür. Bordo Bulamacı Uygulamalarında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar. Başka ilaçlarla karıştırılarak kullanımı tavsiye edilmez. Benzer şekilde kg göztaşı ayrı bir plastik kovaya. Bazı bilgiler sahibi olsam da uzman teyidine ihtiyaç duyuyorum.


Aksi olduğunda bulamaca bir. Son olarak Kaolin ile ilgili ne dersiniz. Yine de çiftçilerimizin bazıları hazır karışımlar yerine, Göztaşı-Kireç karışımından bordo bulamacı elde ettikleri ilacı kullanmayı tercih ederler.


Değişik firmalar tarafından üretilmiş olan hazır preparatlar (örneğin Koruma Tarımdan bir hazır praperat) zirai ilaç bayilerinden alınabilir. GÖZTAŞI ve BORDO BULAMACI. Depoya eklenir ve karıştırma düzeni çalıştırarak tank gerekli miktar su ile tamamlanır.


Satın Alabilirsiniz Aynı Gün Kargo ile Gönderim Yapılmaktadır. Organik Tarım alanında kullanım onayı aldığından dolayı gerek organik tarım üreticileri ve gerekse organik tarım yapmayan üreticiler tarafından birçok bitki hastalıklarında koruyucu olarak kullanılmaktadır. En uygun fiyatlarla göztaşı satmaktayız.


Kendi hazırladığın ilaç ( bordo bulamacı ) tanesi daha kalındır. Bu karışımı zirai ilaç bayilerinden hazır satın alabilmemizde mümkündür. Yapılan bordo bulamacının olup, olmadığını kontrol emek için Bir adet passız çivi bulamaca batırılır. Mayıs ayının inden itibaren sulamaya başlanır.


Toprak yapısı ve iklime göre su miktarı ve zaman aralığı değişir. Ceviz fidanlarında kara leke görülmüş ise lik bordo bulamacı veya hazır bakır kullanılır. En az litrelik olan kapta kg göz taşı, bir miktar suyla iyice eritilerek suyla litreye tamamlanır. Lt lik Pompaya bir miktar su konur. Budamadan sonra çelik marazı varsa bordo bulamacı ile ilaçlama yapılmalıdır.


Bitki besin maddelerinin tam ve eksiksiz olarak verilmesi için diğer önemli bir tahlil de yaprak tahlilidir. Aynca mantari hastalıklara karşı hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar