27 Şubat 2018 Salı

Saksıda nane yetiştirmek

Aslında bunun için tek yapmanız gereken taze nane demeti bulmak dersek belki de şaşırırsınız. Vereceğimiz yöntemde, saksıda nane yetiştirmek için marketten aldığımız nanenin arta kalan saplarından nane ekimi için gerekli bilgileri vereceğiz. Bu yöntemi bahçede nane yetiştirmek için de kullanabilirsiniz. Siz de kendi nanenizi kendini yetiştirmek istiyorsanız evinizde bir saksının içinde kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Soğukların bittiği mart nisan aylarında nane yetiştirme işlemine başlayabilirsiniz.


Biz her salatada ve nane eklenebilen her yemekte mutlaka kullanıyoruz. Taze nane özellikle nanenin şifalı özelliklerini öne çıkartması açısından daha önemli. Mutfağınızın bir köşesinde bir saksı içerisinde yetiştirebileceğiniz naneyle hemen hemen tüm ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Doğal yöntemlerle ve kolayca nane yetiştirmek için birkaç pratik bilgi yeterlidir.


Biraz ilgi, az miktar bilgi ile evinizde kolayca nane yetiştirin. Bahar aylarında, nanelerin işaret parmağını geçen büyüklükte sapları dikim için idealdir. Evde, saksı içinde nane yetiştirmeye bir an önce başlamak içinse şu yöntem en ideali sayılıyor diyebiliriz: Bulabildiğiniz en taze nane demetlerinden demet alın, imkanınız varsa bahçeden ellerinizle de toplayabilirsiniz tabii ki. Tazeliğini koruması için sık sık üstteki yaprakları toplanır.


Lezzetli tadı ve ferah kokusu ile sofraların vazgeçilmezi olan naneyi hazır almak yerine evde kendiniz yetiştirebilirsiz. Unsubscribe from harun açıkgöz - city farmer? Pazardan aldığınız nane demetinden 1-dal alıp su dolu bardağa koyuyorsunuz ve güneş alan sıcak bir ortamda bekletiyorsunuz. Karınca, bit ve diğer küçük böceklerin doğal kovucusudur.


Mis gibi kokan taze nane , toprak altında yayılan kökleri ile kalıcı bir bitkidir. Ayrıca tohumla da başlayabilirsiniz. Frenk maydanozu denilen kıvırcık maydanoz cinsi saksıda yetiştirmek için daha uygundur. Her yıl yeniden ekilmelidir. Biberiye yetiştirmek için dikkat edilmesi gereken konu, biberiyenin saksı boyutuna uygun olmasıdır.


Saksıda nane yetiştirmek

Ektiğiniz biberiyeler bir yıl boyunca dayanıklılık gösterecektir. Balkon ve bahçelerde yetiştireceğiniz bu meyve sebzelerin arasında çilek, domates, nane , limon yetiştirmek popüler aktiviteler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Naneyi toprağa nasıl ekelim?


Bu arada ne kadar sulamak gerekir? Saksıya da ekebilir miyiz? Toprağımız uygun değilse ne yapmalıyız? Tohumlar ne zaman filizlenmeye başlar? Torf, gübre takviyesi yapmalı mıyız?


Başka neler yapmak gerekir? Evde balkonda saksıda maydonoz yetiştirmenin püf noktaları : Maydonozun sulanması ve tohumların yerleşimi. Yani bahçeden söktüğünüz bir ağacı saksıya yerleştirip balkonunuza sakın yerleştirmeyin.


Nanenin bol güneş ışığı aldığından ve kurumaması için düzenli. Evimizde bazen süs bitkileri bazen de mutfakta taze taze tüketebileceğimiz nane , soğan, maydanoz ve fesleğen gibi bitkileri yetiştirir. Bazen saksı canım ne olacak ki deriz fakat ev dekorasyonu yaparken doğal bir ürün. Açıkçası bende hiç tohumdan denemedim, çünkü en kolay ve sağlıklı yolu gövde çelikleriyle yapılandır. Köklendikten sonra nanelerinizi saksıya alabilirsiniz.


Saksıda nane yetiştirmek

Nane Yetiştirme Nane Yetiştirme. Yeni bitki yetiştirmeye başlayanlar için Sitemizdeki “MENÜ” Başlığının altında bulunan “Tohum çimlendirme Yetiştirme” ve ” Amatör Ekici Rehberi. Büyüme şeklinden ötürü (Yatay büyür) geniş bir saksı seçmek daha verimli olacaktır. Seçtiğiniz toprağın besleyiciliği yüksek olmalıdır.


Evde, saksıda havuç yetiştirmek mümkün müdür merak ediyorsanız yaklaşın böyle. En kolay yöntemden tohumdan yetiştirmeye bilmeniz gerekenleri anlatıyoruz. Genelde saksı sebzeleri günde bir sulama isterler. Bu derinlikteki toprak nemliyse, henüz sulamanıza gerek yok demektir. Mutfağımızda sürekli kullandığımız dereotunu evde kendimizin de yetiştirmesi çok kolaydır.


Yazın güneş alan bir balkonda domates, biber gibi güneş sevenleri yetiştirebilirken maydanoz, nane gibi bitkiler güneşte verimli olamayabiliyorlar. Sulama harici özel bir bakım istemez. Bu bitkiler daha çok yarı gölge sever. Bunun yanı sıra, dereotu bitkisini kişinin kendi evinde bir saksı içerisinde rahatlıkla yetiştirmesi de mümkün olmaktadır.


INSTAGRAM ‘DA BİZİ TAKİP ET PAYLAŞIMLARIMIZDAN VE HER YAZIMIZDAN ANINDA HABERDAR OL : INSTAGRAM. Toprak altında yayılan kökleri ile kalıcı bir bitkidir. Yarı gölgede yetişebilir. Mevsimlik olduğu için çabuk geçer. Elbette saksıda kekik yetiştiriciliği yapabilirsiniz.


Burada yapmanız gereken asgari litrelik bir saksı kullanmaz ve bu saksı içerisine yerleştirecek olduğunuz toprak karışımının asgari u toprak geriye kalanı ise mümkünse kırmızı toprak olabilir. Ahh o özlenen günler yok mu. Bu yılda denemek için önceden sakladığımız balkabağı çekirdeklerinden tanesini.


Halbuki saksılar dolusu nane ve fesleğen hayal etmiştim nasip bu kadarmış. Domatesin Atası:25Xsaksıda Lt. Havaların soğuması ile içeriye aldım. Yaprakları dökülmeye başladı tabi bir süre sonra.


Kullanılmayacak hale gelincede attım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar