25 Eylül 2018 Salı

Tahta dolgu macunu

Alara Avangart Dolap Kulpu mm Krom. Perge Elbise Askılığı Krom(Parlak) TL KDV Dahil. Hazır bir malzemedir,gerektiğinde su ile inceltilebilir. Tozdan ve yağdan temizlenmiş, arızalı zemine ince katlar halinde, 20şer dakika ara ile tamamen dolana kadar uygulanır.


Macun SN spatula ile uygulanır. Kullandıktan sonra, kutu kapağını sıkıca kapatınız. Kuruyan macun tekrar su ve ispirtoyla yumuşatılarak kullanılabilir. Ahşap dolgu macunu kullandığınız bölgeyi öncelikle iyice temizlemelisiniz. Daha sonra mobilyanın renginde ahşap dolgu macununu bu çukurluklara dakika ara ile uygulayabilirsiniz.


Onarılan yüzey dolduktan sonra ince bir zımpara yardımı ile dolguyu çizmeden düzeltebilirsiniz. Dolgu verniği ile yapılan macunda talaşı ince delikli tül ile elerseniz macun tam kıvamında olur. Bu macun rengi biraz daha ahşap rengine uygun olur. Yapı marketlerde kullanılan ahşap macunları da sadece vernik atıldığında macunlu kısımlar kendini belli eder. Ben bu yöntemi kullanıyorum ama benim bilmediğim ancak mobilyacıların kullandığı birçok tahta dolgu maddesi çeşidi olabilir.


Hazır macun dışında yapılacak dolgu macunu tek yöntemle. Yüzey Hazırlama: Uygulama yapılacak olan ahşap yüzeylerdeki budaklar yakılmalı, reçineler temizlenmelidir. Derin çukurlu yüzeylerde yapılacak macun uygulamasının, ince katlar halinde yapılması tavsiye edilir.


Masif-Kaplama ve tahta tamirleri için üretilmiş mükemmel bir macundur. Dolgu tipini (ve rengini) seçtikten sonra, tahtaya uygulamanın zamanı gelmiştir. Dolguyu uygulamak için kullanılan tercih edilen teknik kiminle konuştuğuna bağlı olarak değişir. Su bazlı, kokusuz iç ve dış cephe ahşap macunudur.


Dolgu malzemesi olarak kullanabileceğiniz polyester macun uygun fiyat garantisiyle Hepsiburada. Kuvvetlendirilmeye veya dolguya ihtiyacı olan yüzeyleri rahatlıkla kapatmanıza yarayan ve çelik macunu olarak da bilinen polyester macunları rahat bir kullanım imkanı da sunuyor. Tamir macununu çatlak kapatma, boşluk doldurma, delikleri doldurmada rahatlıkla kullanabilirsiniz.


Tamir dolap macunu kuruduk dan sonra zımpara yapabilir yada boyayabilirsiniz. Kontrplak, daha önceden tespit edilmiş bir incelikte kesilen tahta levhaların birbirinin üstüne düzgün bir şekilde yapıştırılmasıyla elde edilir. Kontrtabla (Kontratabla) ise aynı kontrplakta olduğu gibi üst üste yapıştırılarak elde edilen ahşap levhalardan meydana gelir. Stokta bulunan size en yakın mağazadan satın alabilirsiniz. Bu başlık altında sizlere masif kaplama tamir macunu nasıl uygulanır sorusuna cevap vereceğiz.


Tahta dolgu macunu

En kolay halledebileceğin yöntem, herhangi bir nalbur yada benzeri yerden alacağın polyester macunudur herhalde. Düz ahşaptaki delikleri doldururken, dolgu macununun doğru renkte olmasını sağlamak çoğu kez zordur. Ahşaba dolgu için epoksi macunu nereden bulabilirim. Bir de tam olarak epoksi macun mu demeliyim yoksa başka bir şey mi.


Tozdan ve yağdan arındırılmış hatalı zemine ince katlar halinde – dakika ara ile dolgu tamamen doluncaya kadar uygulanabilir. Kuruma tamamlandıktan sonra uygulama yüzeyi zımparalanıp perdahlanır. Dikkat: Özel dizayndır hava almaz. Endişelenme, çünkü kendinizinkini yapabilirsiniz ve muhtemelen bir mağaza satın aldığınızdan daha yakın olacaktır.


Aynı zamanda, düz bir şekilde. Hazırlanan macun çek, çek yâda macun küreği ile ahşap parke üzerinde iyice yedirilerek dolaştırılır. Amaç ahşap parkede ki araları, boşlukları, açık kalan tahta birleşim noktalarını dolgu yaparak düzeltmektir.


Uygulama Alanı: Her türlü ahşap yüzeylerde, dolgu ve yüzey düzeltme macunu olarak kullanılır. Uygulama Şekli: Eski boyalı ahşap yüzeylerde, kabaran dökülen kısımlar temizlendikten sonra Pinosan Dekoratif Tahta Koruyucu (980) ile yüzey doyurma ve koruma işlemi yapılır. Aşağıda tüm bu seçeneklere daha yakından bakacağız. Döşeme tahtaları döşenmiştir.


Kurullar dikkatlice sıralanır, sağlıklı ve güçlü kopyalar seçilir. Gerekirse, düzensiz şekilde kesilen kenarları bile hafifçe keserler. Parke aralarının doldurulması için en çok kullanılan yöntem dolgu macunu kullanılmasıdır. Bunun için parke rengine uygun bir mobilya macunu temin edilmeli ve parke araları bu macunla doldurulmalıdır. Parkeler arasındaki boşluklar macunla doldurulduktan sonra kurumaya bırakılmalıdır.


EPOFİLLER EPOKSİ DOLGU MACUNU Çift kompenentli, Epoksi esaslı, solventsiz Fiber ve ahşap teknelerde dolgu ve sıyırma işlerinde kullanılan, Deniz suyuna ve kimyasal maddelere mukavim, mekanik direnci yuksek donduktan (prizini aldiktan) sonra hacim kaybi yapmayan yapısı sayesinde uygulandığı yüzeyle birlikte çalışan epoksi dolgu ve sıyırma macunudur. Pano Ve Yazı Tahtaları ;. Bimeks Bifix MGYaılıtım Yapıştırma Dolgu Mastiği. PVA bazlı dolgu maddesi, kaplamayı mükemmel bir pürüzsüz yüzeye veren ince bir fraksiyona sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar