Bunu sadece saksıda değil plastik bir kapta da yapabilirsiniz. Sabah erken ya da akşam saatlerinde sulanması tavsiye edilir. Küçük bahçelerde ya da balkonlarda yetiştirilebilir.
BALKONDA HANGİ SEBZE , NASIL YETİŞTİRİLİR? Her cins domates saksıda yetiştirilebilir. Büyüdükçe birkaç alt yaprak ve yaprak dibinden çıkan filizler alınır ve tek veya dal halinde.
Limon çiçekleri açıldıktan kısa süre sonra ortaya çıkan meyveler içinizi açacak ve pencerenizin kenarından büyüleyici limon kokuları evinize yayılacak. Kışın Soğuğunu Romantizme Çevirebilen 9. Yazın Dışarda, kışın içerde yetişebilir. Ufuk Akıncı’nın sitemizden aldığı tohumla yetişen Salatalığı. Sandıklarda her çeşit sebze yetişebilir. Başka bir ifadeyle kışın yetişen ve yenilen bütün meyveler sebzeler vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besin öğelerini temin etmemizi sağlar.
Bu yüzden tüm meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmek sağlığımızı korumamız ve dengeli beslenmemiz için bize yeterli gelecektir. Bu tırmanma bitkisi olan fasulye fazla yer seçmez ilginç küçük beyaz çiçekleri vardır. Kışları çıkan sebze ve meyveler uzun sürede yetişen ve vücudu ısıtan gıdalardır. Saksıda Fasulye Yetiştirmek. Patates, havuç, soğan ve sarımsak gibi kök sebzeler bu gruba girer.
Evde sebze , saksıda sebze , balkonda domates yetiştiriciliği, balkonda sebze yetiştirmek, saksıda sebze yetiştirme, balkon bahçesi, balkon bahçeciliği, bahçe. Fasulye balkonda özellikle bitki kapların da, büyümesi en kolay bitkilerden biridir. Ancak saksıda yetiştirilecek sebzeler için bu gibi ilaçlanmış tohumlara gerek olmayacaktır.
Aslında aklınıza gelebilecek hemen hemen her sebzeyi saksılarda da yetiştirebilirsiniz. Yüzeyde yetişen yeşillikler ise gölgelerde de mutlu mesut büyürler. Bunlar saksıda sebze yetiştirmenin püf noktalar. Bazı bitkilerin yetiştirilmesi izin gerektirmektedir. Kış boyunca toprağı nemli tutulmalıdır.
Soğan ve sarımsak eksildikçe yılın her döneminde ekilebilirler. Sağlıklı ve organik ürünlere ulaşmak zor gibi görünse de balkonda saksılar içinde sebze yetiştiriciliği yaparak kendi ürünlerimizi yetiştirebiliriz. Unutmayın Organiktohum dan yetişen sebzeler sağlığımızın sigortasıdır. Bolca çiftlik gübresi veya kompostun yanı sıra meyve zamanı haftada bir verilecek gübre şerbeti ürün kalitesi ve artışında çok faydalı olacaktır. Bu süre içerisinde gözlemlediğim kadarıyla en kolay yetişen ve verimli sebzenin biber olduğunu söyleyebilirim.
Balkonda yetişen bitkiler ve çiçekler Mumsema balkonda yetişen bitkiler ve güller. Unutmayın ki balkonda yetişen bitkilerinizi kışın dona karşı korumanız gerekmektedir. Hassas çiçekleri veya kışın kapalı yerde korunması gereken kalıcı. Hastalıklara karşı daha dayanıksız hale geliriz. Bu yüzden sebzelerden alacağımız vitaminlere daha fazla ihtiyacımız olur.
Soğukların gelip çatmasıyla beraber hastalıklar, özellikle de grip, insanlar arasında yayılmaktadır. Kendilerini hastalıklara karşı korumak isteyen şahıslar, bu mevsimde tüketecekleri meyve ve sebzelere özenle seçmelidirler. Hızlı yetişen bitkiler arasında yer alan ıspanak ekimi için de sonbahar aylarını ya da kış aylarını seçebilirsiniz. Ekim ayının sonlarına doğru ıspanak ekimi yapmak ideal olduğu gibi, kış aylarında ürün alabilirsiniz. Ispanak ekimi için de saksı uygun olmadığı gibi, bahçe ya da büyük teraslarda ekim yapabilirsiniz.
Sebzesiz kalmamak için mesela salatalık, mısır, marul, soğan gibi sebzeler fasılalarla birkaç defa ekilebilir. Ama saksıda bahçe oluştururken küçükten başlamak daha yerinde olur. Ot diyerek küçümsememek lazım. Marketlerde ne kadar pahalıya satıldıklarını ve üstelik tazeliklerinden emin olup olmadığınızı düşünün.
Ekeceğiniz sebze fidelerini de buna göre seçin. Güneşi çok seven sebzeler olduğu. Kullanılan kimyasal gübreler, kimyasal ilaçlar tüm o lezzeti ve kokuyu alıp götürmüştür.
El mecbur der gene gider alırız. Fakat bundan kurtulmanın basit bir yolu var. Balkonunuzda bile yetiştirebileceğiniz saksıda yetişen sebze ve meyveleri sizlere sunuyoruz. Hangi sebzeler saksıda yetişir? Günlük hayatta düzenli olarak yemeklere de ve salatalarda kullandığımız sebzeleri evinizde saksıda yetiştirebilirsiniz.
Kışa Dayanıklı Ev Balkon Bitkisi Kamelya! Genelde kışın ikinci yarısı olan Kasım ile Mayıs aylarında çiçeklenir. Brokoli ve lahana gibi sebzeler uzun süre.
Pembe yuvarlak orta boy domates.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.