31 Ekim 2016 Pazartesi

Geleneksel halı

Siz de onlarca farklı desen ve renge sahip etnik halı modelleri arasından eviniz için ideal halıyı seçebilir, evinizin şıklığına şıklık katabilirsiniz. Türklerin geleneksel sanatı olan halı , sanat tarihimizde önemli bir yere sahiptir. Geleneksel halı dokumacılığı kadınlara gelir kapısı oldu. Bu mesleğin devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz.


Geleneksel halı

El dokuması eşsiz, zamansız kilim ve halılar. Halıcılık sanatının ilk doğuşu, insanoğlunun ısınma sorunu ile ortaya çıkmış, günümüze kadar gelmiştir. Dokunan halılar , ince çiçek buğdaylı, üzümlü, dönmeli, kirpikli adları verilen geleneksel motifleri taşıyor. Gördes düğümüyle dokunan Bünyan halılarının çözgüsü pamuk ipliğinden yapılıyor. Ancak bölge özellikleri göstermekte ve geleneksel olarak yapıldıkları için bilhassa desen bakımından çok az değişmektedir.


Türkiye’deki halı satış yerleri sadece ihtişamlı ve geleneksel Türk halılarının yer aldığı büyük mağazalar değil, aynı zamanda halı eğitim ve kültür merkezleridir. Buradaki atölyelerde genellikle çift dügüm Türk dokuma tekniği kullanılmaktadır. Bin Açığa Bin Atama Mağduriyet Yarattı.


Gençlik Merkezleri Sokak Hayvanlarını Unutmadı. Günümüzde köklü geleneklere bağlı halı ve kilim imalatı Türkiye’nin hemen her yöresinde yapılmaktadır. MUŞ İLDER´in düzenlediği 7. Eğitim Bir-Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından düzenlenen geleneksel halı saha futbol turnuvası sona erdi.


Veysel Ertürk adına düzenlenen turnuvanın final maçına. Anadolu Türkmen dokuyucusunun geleneksel düğümlü dokuma kültürü zincirinin ilk ve en önemli halkasını teşkil etmeleri açısından önemlidir. OTOKLAV CİTY Spor takımları oldu. Başarılı olan takımların kupaları ve madalyaları yönetim tarafından takdim edildi.


Geleneksel halı

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’nde dün akşam halı saha futbol turnuvası düzenlendi. Türk kumaş sanatında pek çok kumaş tür vardır. GELENEKSEL KUMAŞ ADLARIMIZ VE DOKUNDUĞU YÖRELER. Araç sahipleri halı ve kilimlerle araçlarını kaplayarak doludan korunmak için önlem aldı. Halıyı dokuyan kişi, halıya duygularını ve düşüncelerini yansıtır.


Bu duygu ve düşünceleri halıya aktarmak için kodlar ve semboller üretir. Motiflerin doğuşu ve anlamları böyle oluşmuştur. Eğitimin amacı, geleneksel tekstiller alanında geçmişten gelen kaynakların aydınlatılması ve belgelenmesi, varolan birikimin korunması, onarımı ve günlük yaşama geçirilebilmesi konularında gerekli bilgilerle donatılan ve tüm bunlardan yararlanarak tasarım açısından yeni. Tarihinin her aşamasında gerek motiflerinin zenginliği gerek maharet isteyen incecik dokuma yöntemleri sayesinde Türk halıları tüm dünyayı kendine hayran bırakmıştır.


Söğüt, Bozüyük ve Eskişehir’den takımların katılımı ile düzenlenen. SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde her yıl geleneksel olarak yapılan halı saha turnuvasının bu yıl 11. Gönderim süresi, ürünü satışa sunan Mağaza tarafından belirlenir. KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI”NA MÜRACAATLAR BAŞLADI.


Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi olarak geleneksel olarak düzenlemekte olduğumuz halı saha futbol turnuvalarına kaldığımız yerden devam ediyoruz. Erdem, kursiyerlerin bir şirket için halı dokuduğunu ve metrekare hesabıyla para kazandıklarını belirterek, Firmalar aracılığı ile kursiyerlerimiz dokudukları halılardan kazanç elde ediyorlar. Halı Saha Turnuvası gün sürdü.


En şık, tarz ve uygun fiyatlı aksesuarları satın al. Kilim fiyatı Ev Tekstili kategorisinde. En uygun fiyatlar-ödeme seçenekleri, aradığınız her ürüne en hızlı şekilde ulaşın.


Sürü güdücülüğü ve hayvancılıkla uğraşan Türkler, kendilerine kültürel ve sanatsal bütünlüğü edindiren, geleneksel alışkanlıklarını bu yönde kazanmışlardı. Karar’a hemen abone olarak abonelerimize özel avantajlardan yararlanın. TRADITIONAL RUGS Bring warmth and a splash of colour to any room with our range of traditional rugs.


Isparta, Demirci ve Simav gibi. Our traditional rugs also have matching hall runners so you can create a nice welcoming entrance as you invite guests into your home. Aksu, Eğirdir ve Sütçüler’de yaşayan Yörük ve Türkmenler ilkbahar Mayıs ayında ve sonbahar Eylül ayında koyun yünlerini kırkıp yıkarlar.


Anadolu’nun kültürel öğeleri teknolojinin yardımıyla yeniden yorumlandı. Yaşar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan projelerde efsaneye göre Anadolu’da yaşadığı düşünülen yılan gövdeli kadın Şahmaran animasyona dönüştü, geleneksel halı motifleri üçüncü boyuta geçti. Efsaneler takımına kupası Hastanemiz Başhekimi Op.


Engin PARALI tarafından verildi. Başka hiç bir zemin döşemesi halı kadar renk, desen ve tasarım seçeneği sunamaz. Sınırsız renk ve desen seçeneği - Kişisel tercihlere uyum - Her tür dekorasyon tarzına uygun.


Yurtta ve dünyada en tanınmışı kilim olduğundan, diğerlerine de (cicim, zili, sumak) yanlış olarak kilim denilmiştir. Harika bir şey bu yaptıkları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar