4 Aralık 2015 Cuma

Halı seçimi

Hayallerinizi süsleyen tarzda inşa edilmiş, en usta iç mimarlar tarafından çizilmiş evlerin bile son dokunuşlara ihtiyacı vardır. Dekoratif bir dekorasyon yapmak için salonun perdesinden, mobilyasına kadar tüm detayları göz önünde bulundurmalısınız. Odalara göre halı seçimi nasıl olmalı?


Halı seçimi

Evinizin havasını değiştirecek olan halınızı kullanacağınız alanın özelliklerine göre seçmenizde fayda var. Yoğun ve sık kullanılan mekanlar için desen ve renk kalitesini koruyabilecek halıların seçilmesi tavsiyemizdir. Dekorasyonunuza uygun halı seçerken renge özellikle dikkat etmeniz gerekir. Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ev dekorasyonunda oturma odası ve salonlar için en önemli nokta renklerin uyumudur.


Renkler uyumsuz olduğunda görüntü kirliliği oluşur iken diğer önemli bir mevzu olan koltuk ve halı uyumundan bahsetmek ve koltuğa göre halı seçimi nasıl yapılır bunun hakkında bilgiler vermek istiyoruz. Halı rengi nasıl seçilir? Dolayısı ile halı seçimi yaparken, çocuk odası halıları, oturma odası halıları, salon halıları gibi spesfik modellere ulaşmak daha kolay hale getirilmiştir.


Projelerimde çoğunlukla halı seçimini sona bırakırım. Bu yüzden halı seçimi yaparken odanızın veya salonunuzun büyüklük veya küçüklük ölçülerine göre hareket etmeniz son derece önemlidir. Zemin ve duvar ilişkisinin bütünlüğünde, eşyaları ön plana iten bir halı seçimi doğru karardır.


Zengin renk ve desenlere sahiptir. Trafiği çok olan odalara uygundur. Güçlü ve esnek bir yapıdadır. Nem, elyafı şişirir ve kir çabuk dışarıya atılır.


Ancak harcanan paranın hakkını vermek için iyi bir seçim yapmak gerekmektedir. Aksi takdirde hem eviniz sevmediğiniz bir hal alıp hem de paranız gidebilir. Bir mekanı tasarladığımızda, en uygun bitirme detayları için kimi zaman haftalar, kimi zaman aylar geçiririz.


Beğenediğiniz alternaif halı modellerinin mevcut ölçülerini not ediniz. Bu alternatif ebatlar arasında karar vermenize yardımcı olacaktır. Yaşam tarzınız da halı seçimi yaparken göz önünde bulundurmanız gereken noktalardandır. Küçük bir çocuğa ya da evcil bir hayvana sahip olmanız, halı seçiminizi etkileyecektir. Ayrıca odanın büyüklüğü, güneş alıp almaması gibi özelliklerde halı rengi seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar arasındadır.


Bu noktada halının seçimi ve kullanımı önem arz eden bir olgudur. Ayrıca halılar , evin tüm havasını değiştirebilmektedir. Eskiden beri hem soğuktan korumaya hem de eve şıklık katmaya yarayan halılar ile evlerimizin her yerini kaplardır.


Eviniz için doğru halıyı seçmek gerçekten zor bir iş. Ama bunu başardığınızda odanızda büyük bir fark yaratabilirsiniz. Evinize halı almak için bazı kurallara dikkat etmek işinizi kolaylaştıracaktır. Birçok anne adayı çocuklarının odaları için uzun tüylü halılar tercih etmekteler.


Bu tercih seçimi kesinlikle yanlıştır. Sizlere önerimiz çocuğunuzun odasına mümkün oldukça antialerjik yada antibakteriyel halı çeşitlerine yer vermeniz gerektiğidir. Seçimi çocuğunuza yaptırmanız çocuğunuza iyi bir kişilik ve güven mesajı olacaktır. Bir odada mümkünse tek halı kullanın. Soru: Koltuklarımı seçtim halı ve perde konusunda kafam karısık renk ve model uyumu benim için çok önemli günlük odam için seçtiğim koltuk gri füme üçlüler toz pempe tekliler gri koltuklarda küçük kırlentler toz pembe ve mint yeşili olacak mobilya ayakları ve ünite ceviz duvar rengi perde halı ne tonlarda olmalı hepsi.


Yine halı seçerken en çok dikkat etmeniz gereken şey, öncelikle hangi odanız için halı seçeceğinizdir. Odanıza karar verdikten sonra modern bir dekorasyona sahip bir odaysa ona uygun olacak şekilde geometrik şekilli, minimalist ve yahut da düz renkli bir halı seçimi ile dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Mutfak halısı konusunda göze çarpma istiyorsanız kesinlikle zemin renginin birkaç ton koyusu ya da birkaç ton açığı olan bir halı seçimi yapmalısınız. Oldukça renkli olan mutfak dolaplarına sahip olan kişilerin kesinlikle bej tonları, beyaz tonlarını ya da siyah tonlarını tercih etmesi gerekir. Kaliteli bir halı , rahat bir ortam yaratabilmek için oldukça gereklidir.


KORİDORA UYGUN HALI SEÇİMİ Evinize girdiğiniz anda şık bir koridora adım atmak sizi olduğu gibi herkesi etkileyecektir. Bu nedenle koridor ve merdivenlerinizi sadece giriş çıkışlarda kullanılan alanlar olarak düşünmeyin ve evinizi dekore ederken bu alanı gözden kaçırmayın. Fuşya koltuk takımı son dönemlerde çok dikkat çeken ve cazibesi ile herkesi büyüleyen renkler arasında yer aldığı için son dönemlerin moda rengi oldu.


Odanızla,mobilyalarınızla uyumlu olan bir halı seçtiğinizde odanızın tarzı,sitili, duruşu da değişecektir. Günümüz şartlarında ülkemizde herhangi bir eşya alınacağı zaman önce fiyatına dikkat edilmekte. Ancak çok ucuza kaçarak kalitesiz bir halılar almaktansa, halıyı kullanacağınız alanına göre tercih etmeniz hem kullanım ömrü açısından hem de fiyat açısından size. Bu sorularınızın cevabı halı seçimi için size önemli ipuçları verecektir. Mutfakta kullanacağınız bir halının kolay yıkanabilmesi daha makbul iken sürekli kullanılan mekanlarda doğal boyalar ile boyanmış halıların renkleri çabuk atacağından çok kullanışlı olmayacaktır.


Halı seçimi

Salonlar için kullanılan mobilyaların yanında halı da çok büyük önem taşır. Bunun için halı seçimi çok önemlidir. MİMARIN SEÇİMİ DEKORASYON REHBERİ DEKORASYONDA RENKLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar