26 Haziran 2017 Pazartesi

Ravzada yeşil halı

Ancak kadınların ziyaretinde öyle izdiham oluyor ki hacda da umrede de yaşadım. Görevliler kovalıyor, kalabalık rahat vermiyor, bazen yere secde edemiyorsun bile. Namazın ertesinde kapı açılır. Ravzada namaz kılmak zor. Yeşil halıda namaz kılmak çok sevaptır.


Bayanlar ve erkekler ayrı kaılardan giriş yaparlar. Burada yaptığımız ibadetlerimiz, dualarımız cennet bahçesinde edilmiş gibidir. Ebubekir Sıddıkın ve Ömer bin Faruk iki halifemizde biri sağında biri solunda yatmaktadır. Benzemesem bile bir sahabeye Hep.


Sitemizden Bildirim Almak İstermisiniz? Ziyaret esnasında da gayet mütevazi bir ruh hali ile başımız önde eğik bir hal üzere selamlamamızı yaparız. Huzurdan ayrılırken de sırtını hemen dönüp gitmek olmaz. Televizyonlarda Osmanlı tarihi ile ilgili filimleri izlerken görmüşsünüzdür.


Memleketine döndüğü zamanki hali , daha önceki durumundan daha hayırlı, daha iyi olur. Dünya sevgisi azalır, âhirete rağbet ve arzusu çoğalır. Evet, onun yeşil otu, bitkisi koparılmaz.


Kim bunu yaparsa Allah’ın laneti, meleklerin laneti ve bütün insanların laneti üzerine olsun. Ayrılmadan önce yeşil halıda namaz kılmalıdır. Babu selamdan girerken kalpler kokusunu almalıdır. Malı mülkü unutup rüyadan ahrete göçmelidir.


Kevser ırmaklarından abdest alıp su içmelidir. Evet, bulunduğumuz halı , yeşil halı , yani ‘’Cennet Bahçesi’’, burada kılınan namaz Cennette kılınıyor hükmünde… Bu yüzden namaz kılmaya çalışıyoruz lakin ne mümkün, yer ve zaman yok, arkadaşımın sırtına secde etmek zorunda kalıyorum. Evet bulunduğumuz halı , yeşil halı , yani cennet bahçesi,burada kılınan namaz cennette kılınıyor hükmünde… Bu yüzden namaz kılmaya çalışıyoruz lakin ne mümkün, yer yok ve zaman yok,arkadaşımın sırtına secde etmek zorunda kaldım, artık varın kalabalığı siz tefekkür edin,neden bu kadar geç kalmışım. Baktım kabirde yaşlı bir adam, kıb­leye yönelmiş üstünde yeşil bir örtü atılmış, etrafı yeşil ile sarılı, odasında bir mushaf vardı. Meneha’dan geçerken birden sevgilinin yeşil kubbesi görününce, gözü kararıyor, cemaati yararak direklerin dibine düşüp orada bir yere kendini adeta gömünce, korku elbisesi bürünmüş gibi önce heyecan içinde donarak ardından her zerresi ürpererek kendini rahatlatıp ravzada duasına başlıyor: Artık o. Allah nasip ederse subat basi gibi umreye gidecegiz ins.


Benim daha once bu guzel dilege erismis aekadaslara bi kac sorum olacak. Anka Satılmış Özbek hac ve umre Rehberliği, Vector. Cûy-ı cennet ol safâdan cûş idüp cevher saçar. Dürleri medhinde nazmum bahrdür lü’lü-nisâr. Canlar Resulu seyreder Hasreti ravzada biter Geldim gönlümün sultanı.


Ay hali , lohusa ve cünub olanların yanından çıkartılmaları. Arınmaya yolculuk bölüm Kalbi Mekke için Medine için yanıp tutuşan ve oralara ulaştığında şiddetinde sarsılanlar için yazılmış, hem bir rehber olsun, hem yaşadıklarımızı anlatısın amaçlı bu yazılara vesile olanlardan Yaradan razı olsun. Osmanlı kabe etrafına yaptığı gölgelikleri (revakları) kabeye hürmeten ondan yüksek yapmamıştır. Safa ve Merve tepelerinin olduğu say mahalli. Dolayısıyla,rüyanın –gerçek anlamda-renginden konuşmak da söz konusu olamaz.


Birinci dizedeki “bir garip rüya rengi”,ikinci dizedeki”her şekil”i uyuşturan,devinimsiz kılan,yaşamla yarı yaşam olan rüya hali arasındaki çizgiyi anlatan bir “yakıştırma”dır. Arınmaya yolculuk bölüm Kalbi Mekke için Medine için yanıp tutuşan ve oralara ulaştığında şiddetinde sarsılanlar için yazılmış, hem bir rehber olsun, hem yaşadıklarımızı anlatısın amaçlı bu yazılara vesile olanlardan Yaradan razı olsun. N e büyük nimet bu, anlamaz akıl Çok çok selam söyle benden resule MEDİNE YOLCUSU git güle güle. Yol geçiyor rahat metre metre. Alan aldı öyle çok hikmet.


Başka yerden geleni terket. Allah ın hükmüne ortak etmek Hanif mertebesine ulaştırmaz. Ebu cehil gelenekçi müşrik idi, Ebu Lehep seküler. Dere boyu kavaklar deve boyu kavaklar Açtı yeşil yapraklar açtı yeşil yapraklar (1) DERİNDESİN RÜYA KADAR DERİNDE (1) Derman Arardım Derdime (Hüseyni) (2) derslerde yapılan müfettiş denetimini kaldıracak. DERTLEŞME (1) Dertli Dolap (1) DERVİŞLİK DERKİ BANA (1) DESEM Kİ (1) DESEM Kİ.


Kim ki cennet diler ol ravzada me’vâ eyler. Muttasıl gerçi niyâz ile tutar dâmânın Tîğ senden taleb-i kesret-i a’dâ eyler. Batıda Demir Kapıya kadar ordu sevk ettik. Kögmeni aşarak Kırgız ülkesine kadar ordu sevk ettik. Adında kalbim acıyla burkulur Halim kötü, işim zor Ya Resulullah İçimde hasretin var Ya Resülullah.


Ağaç zeberced kasır, çemen zümrüt halı , bahçe cennet, goncalar da hizmetkarlardır. Güneşin ateşi gökyüzünün kuzusuna (Hamel burcuna) yaklaştı ve senin meclisinin sofrası için kuzu kebabı hazırlar. Ebû Bekir, daha Müslüman olmamıştı. Search the history of over 3billion web pages on the Internet.


Peygamberlerden sonra insanların en üstünü: Hz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar