24 Mart 2015 Salı

Yağcıbedir kilimleri

Batı Anadolu’nun en güzel yaylalarının yer aldığı Balıkesir’in Sındırgı yöresinde, geleneksel kirkitli dokumalarımızın özgün has el halısıdır. Yağcıbedir Halısı yün saçak üstüne yün iplikten dokunan halılardır. Halı ölçüsüne orantılı genişlikte kilim dokuma yapılmalıdır. Düz KiliArgaç ipi geçirme tekniği kullanılarak kilim dokuma yapılır. Renk olarak lacivert, kırmızı, kahverengi, siyah ve beyaz kullanılmaktadır.


Balıkesir bölgesinin köylerinde yörükler tarafından dokunan halılar genel olarak yağcı bedir olarak anılır. Bu halı Bigadiç köyünde tamamen kök boyası ile. YAĞCIBEDİR EL İŞİ KİLİM - Halı ve kilim çeşitleri farklı modelleri ve uygun fiyatları ile sahibinden. Otantik halıdan modern halıya binlerce çeşit ve modelle yıllardır hizmet vermekteyiz.


Yaşadığınız alanlara konforu, şıklığı, kaliteyi ve temizliği getiriyoruz. En şık, tarz ve uygun fiyatlı aksesuarları satın al. Türk Kültürüne Hizmet Vakfı ve Caferağa Medresesi. Ayrıca tüm ürünlerde peşin fiyatına ve taksit imkanı.


Kilim dokuması, havlı dokuma kısmının dağılmaması için halı tipine göre yün, pamuk ve ipek ipliği ile yapılır. Tarihte ilk halıyı Türklerin kullandığı bilinmektedir. Bir mezarda bulunan ipek halı günümüzde hâlâ sergilenmektedir. It is in great condition. Eski yağcıbedir dokuma halılarınız değerinde alınır.


Adana is located in eastern Mediterranean region of Turkey. Kök boyası ile boyanan iplerin renkleri halılar kullanıldıkça parlar. Dünyada Türk düğümü olarak bilinen Gördes tekniği ile ilmeklenir. Bergama’yı geçince sola, Çanakkale tarafından gelirken Bergama’dan sağa dönüp ulaşılabilir.


Düz dokuma kilimler arasında en ince dokumadır. Kaba dokuma kilim , Orta ince dokuma kilim ve kök ince dokuma kilim olarak dokunur. Natürel Kalite Koyunun yün rengi dokuma rengi olmuştur.


Balıkesir Sındırgı Halı ve Kilim Sergisi 9’uncu kez Fethiyeliler ile buluştu. Ebadına göre bir ila iki aylık bir sürede el emeği ile dokunan halı ve kilimlerin ücretleri 1TL ile 7TL arasında değişiyor. Ancak klasik şekli kilim boyutundadır. Model Halı Milda Jüt Halı Kilim Hasır El Örgüsü 120x1CM 24TL 0. ALIŞVERİŞ SEPETİM ( 0) Yeni Üyelik-Üye Girişi.


Yağcıbedir kilimleri

TL taksit Sepete Ekle Ürün Detayları. El dokuması yağcıbedir halı 1. Tam deneyimi yaşamak için ücretsiz uygulamayı indir. Türk Halı ve Kilimleri Turkish carpets and rugs. Timur Türk adlı kullanıcının koleksiyonu.


Türk Sanatı, Kilims, Elsa, Halılar. Kapalıçarşı’da halı ve kilim ticaretine başladı. Kadıköy’de ilk otantik halı ve kilim mağazasını açtı.


CAN HALI YAĞCIBEDİR HALI VE İP TİCARETİ firması adres ve telefon bilgileri BALIKESİR,Sındırgı halısı imalatı,sındırgı halısı üretimi,sındırgı yağcıbedir halısı üretimi,sındırgı yağcıbedir halısı imalatısındırgı yağcıbedir halısı,sındırgı yörük halısı, yağcıbedir yörük halısı üretimi, yağcıbedir yörük halısı imalatı,eşmedere. Bu renkleri uzun süre muhafaza ederler. Halılardaki ejderha motifi Orta Asya kültüründen, mihrab motifi İslamiyetten, aşk dolambacı motifi ise dokumacı genç kızların duygularını yansıtmasından dolayı halılara yansıtılmıştır.


TL Anadolu El Dokuma Kilim. Halı dışında heybe, çuval, önlük, çarpana, cicim, zili ve kilim de dokunmakla birlikte bunları daha çok günlük yaşamlarındaki gereksinimlerinde kullanmaktadırlar. Dokumalarında sadelik ön plandadır, kompozisyon ve renk yapısı bu sebeple eşsizdir. Kula’nın halıları kadar köylerinde dokunan canlı renkli kilimleri de ünlü.


Kilimden söz etmişken Uşak, Eşme’de dokunan Altınbaş, Toplu, Hürriyet, Albaş, Gıcıklı gibi çeşitleri bulunan geometrik desenli kilimler seyredenlerin içinde coşku yaratıyor, hayranlık uyandırıyor. Kargo Ücreti: 1TL Alıcı Öder Kargo Şirketi: Sürat. Gönderim Süresi : En geç 30. Her mekanda rahatlıkla kullanabileceğiniz ölçülere ve etkileyiciliğe sahiptir. Sepetinizde ürün bulunmuyor.


Halı fiyatı Ev Tekstili kategorisinde. Havale fiyatı : 4TL (Havale Fiyatı indirimli) Renk. Söz konusu merkezlerden her biri bir dokuma merkezidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar